UPDATE 2 The Knife, Hotel Pro Forma si opera electro darwiniana Tomorrow, In a Year

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
The Knife anunta lansarea pe 1 martie a unei versiuni de studio a operei electro Tomorrow, In a Year, muzica fiind produsa in colaborare cu Mt. Sims si Planningtorock, iar opera fiind o productie a companiei de teatru Hotel Pro Forma.

(Update: - albumul se poate asculta deja online aici, iar aici gasesti cronica noastra de album)

O singura fraza, atatea necunoscute.

Sa incepem cu Hotel Pro Forma. Este o companie daneza de teatru experimental, care exploreaza teritoriile performance-ului multi media, osciland intre teatru, opera, concert, arta, metafizic, producand senzatii, urmarind intuitii, construind abstract pe concret.

Una dintre cele mai recente productii ale lor (premiera a avut loc pe 2 septembrie 2009 in Copenhaga) este opera electro "darwiniana" Tomorrow, In a Year, sustinuta de o cantareata de opera, un cantaret pop, un actor si sase dansatori. Spectacolul este regizat de Ralf Richardt Strøbech si Kirsten Dehlholm si este inspirat in linii mari de opera si teoriile lui Charles Darwin.Timpul ne modeleaza vietile, da sens existentei noastre si populeaza planeta. Generatii intregi, eoni si milioane de ani creeaza "noul" si rad de pe fata pamantului alte existente. Natura face selectia, invita si provoaca fara limite. - Ralf Richardt Strøbech.

Time forms our lives, gives our existence meaning and populates the globe. Generations, eons and millions of years create the new and eradicate existences. Nature selects, invites and dares everything without limitation – Ralf Richardt Strøbech, co-director, Tomorrow, in a year.

- gasiti mult mai multe informatii despre Hotel Pro Forma si proiectele lor pe site-ul http://www.hotelproforma.dk;
- pe canalul http://www.youtube.com/hotelproforma gasiti mai multe fragmente din spectacolele lor
- urmatoarele date confirmate ale spectacolului Tomorrow, In a Year sunt Stockholm (29 ian-1 feb) si Munster (5 iunie), iar Operation: Orfeo se va juca la Budapesta pe 22 martie.
- mai multe detalii gasiti si pe grupul facebook Hotel Pro Forma.

tiay
Inapoi la The Knife. Prima piesa lansata de pe acest noul album, Tomorrow, In a Year, este single-ul Colouring of Pigeons - The Knife, Mt. Sims; Voci: Kristina Wahlin, Lærke Winther, The Knife, Jonathan Johansson; Percutie: Hjorleifur Jonsson ; Violoncel & Halldorofon: Hildur Guðnadóttir. (Halldorofonul este un instrument electro-acustic creat de islandezul Halldór Úlfarsson).

Aportul muzical al duo-ului The Knife a fost mai jucaus si mai instinctiv decat ai crede.

Olof spune ca "la inceput a fost foarte greu - habar n-aveam nimic despre acest gen muzical. N-am fost niciodata la opera. Eu nici macar nu stiam ce e ala un libret. Dar dupa ce ne-am facut lectiile si ne-am obisnuit cu pretiozitatea si dramatismul caracteristic operei, am gasit ca e un teren bun pentru joaca si pentru invatat. Ignoranta noastra in materie ne-a dat in procesul de creatie o atitudine obraznica pozitiva fata de opera. Mi-a luat un an sa pot fi impresionat autentic de o cantareata de opera." (continuarea citatului in engleza aici)


- mai multe detalii despre acest album gasiti pe site-ul oficial theknife.net
- pe ceilalti artisti care au colaborat la acest album ii puteti asculta pe paginile lor MySpace: Mt. Sims si Planningtorock.

Spectacole pe 2010 anuntate in aprilie:

27 July The Barbican, London, UK - Buy Tickets
28 July The Barbican, London, UK - Buy Tickets
5 June Städtische Bühne, Münster, Germany - Buy Tickets 
12 June Sala Kongresowa, Warsaw, Poland - More Info 
21 Aug Dalhalla, Sweden - Buy Tickets
21-23 Oct Melbourne International Arts Festival, Melbourne, Australia

Mai multe pe noul site The KnifeNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje