Playlist de primavara cu muzica romaneasca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Primavara a cam venit, floricelele au inflorit, soarele a iesit (apoi a intrat la loc pentru ca ii era frig) si toata lumea rade, canta si danseaza prin parcuri. Deloc atinsi de vreo astenie de primavara, ba dimpotriva, plini de energie si bucurosi ca am scapat de cojoace, azi avem pentru voi o lista cu cantece de sezon, mai vechi si mai noi, romanesti, in care se celebreaza secular inceputul unui nou anotimp.

Incepem cu doua cantecele de pe vremea cand mergeam la gradinita sau invatam sa silabisim in scoala generala: Vine, vine primavara si Infloresc gradinile (Cantec de primavara), cu versuri de St. O. Iosif.

 .


Acum, ca ati inceput sa fredonati cu noi, trecem la alte doua cantece clasice, romanta lui Luigi Ionescu Lalele lalele, veche de vreo 50 de ani batuti pe muchie, urmata de Un copac cu flori (Copacul indragostit) Stefan Hrusca.
 
 .


Mai putin de primavara si mai mult de dragoste, alte doua cantece romanesti de referinta, Tu esti primavara mea (de Florin Bogardo), cantata de Aurelian Andreescu si Ploaie in luna lui marte, pe versuri de Nichita Stanescu si cantata de Nicu Alifantis.

  .


Unul dintre cei care au cantat adesea primavara (in albumele omonime din 2001 si iarasi in 2009) este Tudor Gheorghe, de la care am ales doua piese: Au innebunit salcamii si Primavara:

 .


Doua dintre piesele noastre preferate cand da firul ierbii sunt Verde crud (Note de primavara, pe versuri surprinzatoare de George Bacovia), in varianta cantata de Anda Calugareanu, si Primavara, Mondial (pe versuri de G. Toparceanu), din '71.

 .


Prin aceeasi perioada (1974) Phoenix scotea albumul Mugur de Fluier, de pe care am ales piesa omonima; alaturi de ei i-am pus pe Pasarea Colibri cu Vis de primavara, cantata de Pittis (1999, de pe albumul Cantece de bivuac).

 .


Incheiem cu Antiprimavara, Vasile Seicaru (versuri de Adrian Paunescu), mai jos acompaniat de Tatiana Stepa, alaturi de care n-am avut rima de sentiment si i-am asezat, pentru echilibrare, pe Zdob si Zdub cu Primavara.

 .


Cine mai stie piese romanesti despre primavara, floricele, cer albastru si pasarele?1 comentariu

Playlist de primavara cu muzica romaneasca
Laura
#1 -

cantec de primavara

cateva versuri romanesti pe un fragment din mozart: http://www.esnips.com/displayimage.php?pid=30185585

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje