Muzica, trupa: Covenant

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Suedezii au ceva anume, o legatura aparte cu lumea muzicala, pentru ca ceea ce fac este cu totul diferit de ce se intampla prin alte tari. Afinitatea lor este in zona electronica, pe care o exploateaza la maxim sub diferite forme. In mod cert, orice playlist trebuie sa contina cel putin o trupa suedeza.

Si Covenant isi merita si el un loc in lista aceea. Au in spate 24 de ani de activitate si vreo 8 albume, pe care le-au plimbat prin ebm - industrial combinat cu electronic dance, synthpop si electropop. De la un album la altul se schimba si parca la raman la fel. Sa ii asculti este o aventura in zona muzicii electronice, cand sunt noisy, cand sunt chill.

covenant

In 1986 Eskil Simonsson (voce), Joakim Montelius si Clas Nachmanson (clape) din Helsingborg, Suedia, au inceput sa faca muzica impreuna, inspirati de ceea ce faceau cei de la Kraftwerk si Front 242. Numele pe care si l-au ales, Covenant, implica puternica legatura intre membri sau mai bine zis legamantul pe care l-au facut intr-o fratie dedicata muzicii electronice.Simonsson este producatorul trupei si impreuna cu Montelius compune versurile, care sunt emotionale si filosofice. Fara rime absurde si cuvinte catchy care sa iti fure urechile.

In 1994 lanseaza primul lor album, Dreams of a Cryotank, pe care au avut piese ambientale si piese dance, printre care cea mai cunoscuta si auzita prin cubluri a fost "Theremin". Influenta celor de la Kraftwerk s-a resimtit nu doar asupra muzicii lor, cat si asupra costumatiilor si prestatiilor live. Covenant au lucrat la fiecare concert la crearea unei atmosfere futuriste si au pus in scena odisea unui "samurai spatial".

Urmatoarele lor albume nu au dezamagit, fiecare dintre ele fiind experimente cu stiluri noi, Sequencer (1996) este un album rece, calculat, in timp ce Europa (1998) este unul foarte ritmat si spontan.

Dupa cativa ani in care au pendulat intre turnee si sesiuni in studio, timp in care au lansat albumele United States of Mind (2000) si Northern Light (2002), cei trei s-au ocupat de Skyshaper, ultimul album la care a lucrat Nachmanson.

Skyshaper a avut 10 cantece, unele melancolice precum Greater Than the Sun, pe care suna obsedant ...let's sleep outside and watch the city sleep/Preachers and sinners we are all the same..., sau The World is Growing Loud, altele antrenante si zbuciumate, Ritual Noise si 20hz. In timp ce Happy Man este un cantec trippy si fun, aduce nitel a Happy Up Here al celor de la Royksopp.Alte doua melodii de pe album, Spindrift si Brave New World suna a club anthem, genul de melodii pe care dansezi pierdut in propria ta lume. Mai ales ca te si duc cu gandul la o petrecere pe plaja si parca te vezi dansand in nisip.

Locul lasat liber de Nachmanson a fost ocupat de Daniel Myer, fost membru Haujobb, initial un colaborator in cadrul prestatiilor live si ulterior membru permanent. In noua formula urmeaza sa apara ultimul album marca Covenant, Modern Ruin, care va fi lansat in aprilie 2010.

Daca vreti sa ii vedeti live pe cei de la Covenant aveti ocazia pe 8 aprilie in club Control. Biletele costa 30 de lei si pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta si de pe myticket.ro.


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje