Muzica lui Eric Clapton in filme si seriale

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In asteptatea concertului Eric Clapton la Bucuresti, stateam si ne gandeam la muzica artistului si la melodiile din repertoriul sau care ni s-au infipt bine pe timpane si care nu au parasit cu totul portiuni din creierul nostru, cel putin nu si emisfera dreapta a cutiei cu circumvolutiuni. Responsabile de inhalarea cu "Cocaine", "Layla" si "Wonderful Tonight" sunt si filmele si serialele in care muzica lui Clapton a insotit scene emotionante si a creat atmosfera lacrimogena.

Muzica lui Clapton s-a auzit pe toate cele 4 parti ale filmului de actiune "Lethal Weapon", cel in care Mel Gibson si Danny Glover sar si se impusca, dand dovada de un inalt simt civic si de raspundere sociala. In a doua parte a productiei "Lethal Weapon", Clapton induioseaza o scena cu muzica si versurile melodiei "Knockin' on Heaven's Door". In cel de-al treilea, Clapton revine in forta in scenariul violent cu melodii alaturi de Sting (pe piesa "It's probably me") si Elton John (pe piesa "Runaway train").



Pentru soundtrack-ul filmului "Goodfellas", se spune ca Scorsese a fost foarte selectiv in alegerea pieselor care urmau sa insoteasca imaginea si povestea filmului. In productia cu mafioti si baieti rai si-a facut loc si sound-ul bland al lui Clapton intr-o scena macabra in care cadavrele sunt descoperite in masina, in camionul de gunoi sau in depozitul cu halci de carne. In timp ce pe ecran defileaza sinistrele cadavre, pe fundal poti sa auzi partea de pian prelungita de la finalul melodiei "Layla".

 

Clapton nu putea sa lipseasca si nu putea sa nu creeze fundalul sonor pentru filmul "School of Rock". Astfel, melodia "Sunshine of your love" se regaseste in filmul educativ pentru toti amatorii de rock, comedia simpatica in care Jack Black ii invata pe cei mici ce inseamna muzica buna; asadar, se intelege prezenta lui Eric Clapton si pe acest soundtrack.



Campioana din repertoriul lui Eric Clapton ramane totusi melodia Cocaine care apare pe sountrack-ul mai multor productii cinematografice: Starsky and Hutch, Fahrenheit 9/11, Lord of War si altele.



Si realizatorii serialelor si-au dat seama ca muzica lui Eric Clapton ajuta imaginile sa ajunga mai usor la telespectator, asa ca s-au folosit de piesele chitaristului pentru a-si emotiona publicul.

In serialul de succes de comedie "Friends", in doua dintre episoadele cele mai sentimentale "The one with the proposal- Part two" (cand Chandler o cere in casatorie pe Monica) si "The one where Rachel has a baby- Part two" (apare personajul-copil din film, Emma, fetita lui Ross si a lui Rachel), muzica artistului este prezenta sub forma melodiilor "Wonderful Tonight" si "River of tears".

 

In urma duetului film-muzica savuros, ni s-a deschis si mai tare apetitul pentru muzica lui Eric Clapton. Abia asteptam sa auzim hit-urile din filme si multe alte creatii ale artistului pe 11 iunie si speram sa insotim vizual fiecare acord de chitara sau rostire de versuri cu ajutorul listing-ului de mai sus. Tu ti-ai luat bilet?



Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje