Muzica, gen: Synthpunk

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cumva ciudat sa pui laolalta, muzica electro si punk, nu? Parca nu se pupa. Sau poate ca se pupa la fix si suna chiar foarte bine, sintetizatoare+chitari=love synthpunk, electro punk sau electropunk.

La inceput se pare ca lucrurile nu stateau ca pe roze in aceasta privinta si a amesteca spiritul punk cu instrumentele digitale nu suna bine sau nu dadea bine pentru publicul anarhist. Si desi s-ar zice ca electro punk-ul este o inventie noua generata de valul de popularitate calarit de muzica electronica in ultimii ani, acest gen de muzica isi are originile prin anii '70 si trupa Suicide.Suicide era un duo format din solistul Alan Vega si Martin Rev, care se "juca" cu sintetizatoare si drum machine. Desi se promovau drept o trupa punk, nu aveau nici o chitara pe scena, nici un instrument live. Cu toata indrazneala lor, se pare ca nici nu erau foarte bine primiti pe scena muzicala.

Termenul "synthpunk" ii apartine lui Damian Ramsey, care l-a folosit in 1999 pentru a vorbi despre trupele de punk ce foloseau sintetizatoare intre anii 1977 si 1984. Ramsey a creat un site dedicat fenomenului, synthpunk.org, ce exista in continuare si este actualizat si dupa moartea sa in 2007. Site-ul este un punct de reper, chiar daca trupele prezentate nu sunt la fel de faimoase precum alte trupe actuale.


Nervous Gender & Screamers - The Scream

Daca trupe precum Units, Nervous Gender sau Screamers poate nu suna cunoscut pentru multi, Peaches, Warren Suicide, Chicks on Speed, Robots in Disguise, Kap Bambino sau MSI (Mindless Self Indulgence) si, desigur, Prodigy spun mai multe. Muzica alerta, versuri energice, un nou tip de anarhie, un altfel de lupta cu sistemul.

Poate trupele de acum nu suna la fel de rugged precum cele din anii '80 si au cantece mai melodioase, mai pe happy, happy, destroy, destroy dar nu poti sa nu devii captivat de energia versurilor.

Synthpunk pe wikipedia
Syntpunk.org
Synthpunk Yahoo Group


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje