Muzica de groaza: strigoi, vampiri si varcolaci in videoclipuri

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cum astazi e Sfantul Andrei (LMA!), iar azi-noapte au iesit strigoii si varcolacii (speram ca ati dormit totusi bine sub ghirlande de usturoi), ne-am gandit sa facem un playlist de speriat... Adica videoclipuri mai mult sau mai putin de groaza, cu strigoi, varcolaci, pricolici, vampiri, vrajitoare si spirite.

Si, in cautarile noastre, am constatat ca bietul varcolac este foarte nedreptatit de mitologia muzicala. Vampirul e leader de imagine, urmat de spirite si fantome, iar vrajitoarele si varcolacii se inghesuie timid in coada listei de popularitate.

Iata ideile noastre pentru un playlist de groaza (cu cateva exceptii pop) si speram sa ne ajutati sa le completam cu sugestiile voastre:

Rammstein, Du riechst so gut (Mirosi atat de bine), o poveste de dragoste carnala dintre un varcolac si cina lui, intr-un decor gotic si cu niste efecte speciale... de groaza. Nu in sensul bun. Alaturi de ei, ca sa ramanem cat mai putem la varcolaci, avem o piesa din 1983, Ozzy Osbourne latrand la luna, Bark at The Moon.

.

Continuam cu doua clipuri de la Michael Jackson. Nu ne-o fi placut prea mult imaginea lui din ultimii ani (puschea pe limba, poate ajunge vreun fan club pe-aici si ne picheteaza, evident ca ne-a placut totul la personalitatea si persoana lui Michael), dar the king of pop a avut intotdeauna printre cele mai tari videoclipuri din industrie. Am ales de la el Thriller si Ghost.

 .

Apropo de pop, ati fi bagat mana in foc ca dupa ce am inceput cu Rammstein si Ozzy o sa va asasinam cu clipuri de black si gothic metal, nu? Nu tocmai. Urmatorii pe lista sunt... Backstreet Boys cu Everybody, Rock Your Body. Nu radeti, stim ca stiti versurile de la refren. In plus, clipul intra perfect in specificatiile noastre, cu atatea personaje horror. Ne mentinem in zona pop dar plusam la mood-ul gotic-romantic cu Annie Lennox si Love Song for A Vampire.

 .

Ati adormit? Deschideti ochii pentru Augen auf de la Oomph!, un clip fara creaturi din mitologia populara dar destul de infricosator in contextul unui banal joc de "cine nu-i gata il iau cu lopata". Langa ei punem inca o trupa nemteasca, pe metal folk-istii de la In Extremo si clipul Vollmond, inaugurand astfel seria de clipuri cu vampiri...

  .

Lista nu era completa fara clipurile lui Rob Zombie. Am ales Living Dead Girl si Dragula. Am plusa din realizarile lui cu Halloween si Werewolf Women of the S.S., dar lista de filme de groaza o sa o gasiti in curand la capitolul filme pe metropotam.

 .

Revenim muzica mai cuminte si la varcolaci. Am gasit unul prezentabil la Yeah Yeah Yeahs, in clipul Heads Will Roll, dar video-ul nu e deloc de speriat. La fel sta situatia si pentru Black Balloon al celor de la The Kills, in care Alison e o vampirita draguta, dar videoclipul n-are de fapt nici o poveste de groaza.

 .

Una calda, una rece. Vampiric black & gothic metal cu Theatre des Vampires si Lilith Mater Inferorum, o piesa din 2002, de cand vampirii inca mai aveau demnitatea lor. N-am rezistat tentatiei de a pune alaturi si Vampiria de la Moonspell, desi clipul nu e original, ci facut din bucatele de Queen of the Damned, care, apropo, pare sa fie pe youtube alegerea no. 1 pentru videoclipuri fan-made in contextul vampiresc.

 .

Am lasat la urma vrajitoarele: Queens of the Stone Age, Burn the Witch si Cargo, Ziua vrajitoarelor (cel din urma, din pacate, tot cu fan-made video).

 .

Incheiem de-a binelea cu doua animatii stop motion sumbre, Sober, de la Tool, cu un omulet de o natura nedefinita plutind printr-o casa parasita, si Ratamahatta de la Sepultura, o poveste de groaza prin jungla braziliana, bantuita de tot soiul de ciudatenii.

 .

Suntem siguri ca lista e mai lunga de-atat. Voi ce ati mai adauga la playlistu-ul nostru cu videoclipuri de groaza?

(Nota: dat fiind "specificul mitologic" al zilei, adica varcolacul, am ocolit clipurile horror cu crime, sange, maţe, mutilari si violenta, am aprecia deci daca nu ne-ati insira toata videografia Cradle of Filth, Impaled si Cannibal Corpse, ci ati gasi clipuri pe tema data ;-)6 comentarii

Muzica de groaza: strigoi, vampiri si varcolaci in videoclipuri
Caelea
#1 -

Comentariu nou
Muzica de groaza: strigoi, vampiri si varcolaci in videoclipuri
Caelea
#2 -

Comentariu nou

As mentiona si
Evanescence Call Me When You're Sober

http://www.youtube.com/watch?v=sLHRbRwsdyE

Muzica de groaza: strigoi, vampiri si varcolaci in videoclipuri
BuzatuMar
#3 -

Inca o propunere
Melodia din True Blood: Jace Everett - Bad Things
Muzica de groaza: strigoi, vampiri si varcolaci in videoclipuri
UnAgentSecret
#4 -

Comentariu

Si <a href="http://www.youtube.com/watch?v=OrEnoxyxVDY">Xandria - Save My Life </a>

Muzica de groaza: strigoi, vampiri si varcolaci in videoclipuri
UnAgentSecret
#5 -

Comentariu
Muzica de groaza: strigoi, vampiri si varcolaci in videoclipuri
lusia
#6 -

Comentariu nou

nu mia placut de niciunul

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje