Lumea Tango vazuta altfel: Gotan Project

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Bucurestiul se pregateste de un nou moment muzical senzual si captivant, asteptand sa fie dansat si zguduit pe ritmuri noi de tango asa cum o va face vinerea aceasta, la Sala Palatului, la un nou concert Gotan Project.

Trupa Gotan Project a adus tango-ul mai aproape de hipsteri si de urbani, a adus o muzica si un dans cu influente spaniole si africane mai aproape de peisajul modern si a suflat praful de pe un stil muzical considerat pana de curand invechit. De parca nu era suficient, Gotan i-a mai facut un favor lumii tango si a reinviat pasiunea si senzualitatea unui stil muzical si de dans care a luat nastere in Argentina si l-a plimbat cu tot cu sare si piper pe tot globul ca sa fie gustat si savurat de cat mai multi oameni. 


sursa foto

Pentru ca Gotan este o revolutie a tango-ului, vom incerca sa trecem in revista cateva aspecte care cladesc lumea Gotan Project, asa cum o vedem si o auzim, sa ne reamintim cateva dintre lucrurile care fac din trupa Gotan un propovaduitor al unui nou stil muzical, nuevo tango, indragit aproape worldwide.

In primul rand trebuie sa-ti reamintim, asa ca un cool fact, ca gotan este o anagrama realizata pe modelul vesre- se ia ultima silaba dintr-un cuvant si se trece in fata, un joc de cuvinte care aduce un omagiu albumului Tango Project, o compilatie a unor mari artisti din lumea muzicii tango care a luat nastere in 1982.


sursa foto

O muzica asa senzuala si captivanta nu putea sa ocoleasca filmele, serialele si reclamele, metoda eficienta de cucerire a publicului si de intiparire in memoria colectiva a unui sound inedit.

Astfel, multe piese marca Gotan au ajuns sa insoteasca productii cinematografice precum: Shall we Dance- in filmul romantic in care Jennifer Lopez il invata pe Richard Gere sa danseze exista o scena intensa cu incarcatura senzuala pe melodia Santa Maria; in Ocean's Twelve, cand Catherine Zeta Jones face pe detectivul dur, in timpul interogarii cand se suprapun scenele cu hotii, incepe piesa El Capitalismo Foraneo. Muzica gotan nu a ocolit nici serialele Sex and the City, Brothers& Sisters sau show-ul Top Gear.

 

Tot din catalogul cool facts am desprins si o declaratie a membrilor trupei (Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff si Cristoph H. Muller) in care isi declara altruismul in fata muzicii lor pe care o lasa sa fie egoista si pe umerii careia atarna corvoada captarii atentiei in orice situatie, fie ca e vorba de coperte de album, videoclipuri sau aparitii pe scena. (sursa)

Gotan a spus ca prefera sa stea in umbra si sa nu asalteze lumea cu imaginea trupei, incercand sa fie cat mai discreti in aparitii si sa lase muzica in lumina reflectoarelor. Asa se intelege de ce nicio coperta a albumelor lansate nu ni-i arata pe cei trei care au speriat tango-ul, ci pentru ilustrare se folosesc imagini ademenitoare si elemente grafice sugestive.


sursa foto

Se intampla ca la concertele Gotan artistii nici sa nu faca marele pas si sa vina in fata publicului din prima si sa astepte mai intai intrarea in glorie a muzicii si abia apoi sa se arate timizi in fata spectatorilor.E clar ca trupei Gotan ii revine meritul aducerii la viata a tango-ului si a inovatiei in domeniul muzical. La fel de evident e ca muzica celor de la Gotan a ajuns si la sufletul trendy al hipsterilor prin mixul de sound electronic cu tango si prin insertia unor elemente moderne pe fundalul cu traditie al unui stil pasional.

 Mai sus am mentionat doar cateva elemente care fac din Gotan o trupa inedita si cuceritoare. Convingerea finala o vom avea vineri, 25 iunie in concertul de la Sala Palatului cand Gotan ne va sopti melodii de pe noul album, "Tango 3.0".


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje