Listing: piese cu apa in titlu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Apa, ca oricare alt element al naturii, inspira artistii sa scoata hit dupa hit. Fie ca e vorba de rauri, oceane, ploaie sau pur si simplu apa, apa in toate formele ei se regaseste in titlurile multor piese, unele mai cunoscute, altele mai putin cunoscute. Si nu, nu face rabat nici la capitolul gen muzical, apa nu are pretentii si apare in melodii rock, hip hop sau dance-pop.

Cu unele din aceste melodii am crescut, pe altele le-am mostenit de la generatiile mai vechi. Pe multe le ascultam si acum, pe altele le tinem ascunse intr-un sertar cu amintiri de pe vremea cand eram copii la care mai adaugam cate un nou cantec indie cu apa'n titlu.

Apa aka water

Incepem in forta cu Deep Purple si Smoke On the water, care are parte si de un cover din partea Metallica, un fel de batalie a titanilor pe apa.Si daca tot am inceput clasic, sa continuam cu Dire Straits- Water of Love, The Who- Water, The Beach Boys- Don't Go Near The Water, David Bowie-Looking for Water si merita mentionat si Bob Dylan- Spirit on the Water.
Partea cu underwater suna mai putin rock si mai mult electronic, fie ca e Delerium sau Smoke City- Underwater Love.Oceanul, aceasta apa cu intidere mare

Oceanul lasa loc pentru tot felul de exprimari artistice. Fiind atat de mare, poate duce lacrimi pentru Tegan & Sara, nave, promisiunile unui nou inceput de la Ivy, regrete cu U2 si riff-urile chitarelor celor de la Led Zeppelin.
Raul, apa curgatoare

Pentru ca este nestatornica in aceasta forma a dat nastere la Cry Me A River in versiuni cantate de Ella Fitzgerald, Barbara Streisand si Diana Krall. Plus o varianta Joe Cocker & Mad Dogs si una cu Justin Timberlake.Dar sa lasam tristetea de-o parte si sa trecem la Boney M si Rivers of Babylon. Sau sa fim nitel mai chill cu Groove Armada si At the River.Apa care va cadea, ploaie se va chema


Primul cantec cu ploaie care ne vine in minte este... Purple Rain de la Prince (*), pentru ca e de cand eram copii si desi poate nu ne spunea mare lucru suna bine si diferit. Apoi tot din putul cu amintiri rasare o alta nestemata, Nana - Let It Rain.In functie de curiozitati si preferinte am trecut la Garbage- I'm Only Happy When It Rains sau Travis- Why Does It Always Rain On Me, sau inapoi la clasici, The Beatles- Rain,  Eric Clapton - Let It Rain, Credeence Clearwater Revival- Have You Ever Seen the Rain? si, de ce nu, The Cure- Prayes for Rain.
Si ceva autohton, Cargo- Daca ploaia s-ar opri si El Negro- Ploaia.*Si desigur, cantecul care inunda urechile de cum da ploaia - Singing in the rain.Stim ca lista nu este completa (ne lipseste marea, pe care o rezervam pentru alta ocazie) si cu siguranta sunt si alte piese ce ar merita mentionate, asa ca daca mai stiti alte piese, lasati-ne un comentariu.


1 comentariu

Listing: piese cu apa in titlu
Irina
#1 -

sugestie piesa

Florence + the machine - What the water gave me :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje