Listing: 33 de cantece cu circ si clovni

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Sa intre clovnii! Sau mai degraba gladiatorii? Cea mai cunoscuta piesa la care te gandesti cand spui muzica de circ este marsul opus 68 al compozitorului ceh Julius Fučik, pe numele lui oficial Intrarea gladiatorilor. Si pentru ca tot am inceput cu o piesa de la rasaritul secolului 20, continuam cu un alt moment comic, fara clovni in el, dar cu cel mai amuzant comedian al vremii: Charlie Chaplin si Nonsense Song din Modern Times (1936) aka Je cherche après Titine.

 


Continuam cu o alta piesa clasica, Edith Piaf, Bravo pour le clown, alaturi de aria Vesti la giubba din Pagliacci, opera de Ruggero Leoncavallo (1892).

 


Oldies cu si despre clovni


The Kinks, Death of a Clown si The Yardbirds, Ha Ha Said the Clown

 .


Gary Lewis & the Playboys, Everybody Loves A Clown si The Everly Brothers, Cathy's Clown

 .


Trip hopping' cu clovni:


Goldfrapp, Clowns si Massive Attack, Paradise Circus

 .


And I wish I had some whiskey and a gun, my dear


Sentimentul tristetii de vodevil de pe vremuri, cand in spatele cortinei zambetul cade, odata cu machiajul, e reprodus, dupa parerea noastra, cel mai bine de genul dark cabaret. Reprezentanti de seama: The Tiger Lillies, despre care v-am mai povestit aici, cu piesele Clown si Send in the clowns, cea din urma fiind un cantec compus de Stephen Sondheim pentru musicalul A Little Night Music (1973), de-a lungul vremii reluat de multi cantareti (Frank Sinatra, Barbra Streisand, Judi Dench, Sarah Vaughan).

 .


Din aceeasi categorie noir, Tom Waits, Circus si Circus Contraption, Come to the Circus

 .


Nu prea noir, dar tot de vodevil, Manu Chao are niste piese al caror tonus se preteaza la viata de circ. Una dintre ele se refera chiar la asta: The Bleedin Clown, urmata de Circo Mistico (Wagner Pa feat. Manu Chao).

 .


Si pentru ca tot am trecut discret de la vodevil la carnaval, Babylon Circus, Mr Clown, dupa care, ca sa contrabalansam atata fericire sonora si cu o abordare mai hardcore, nu putem sa nu putem un video dintre cele ale tacanitilor de la Insane Clown Posse, Hokus Pokus.

 .


Hello, BINGO!!


Bozo, Coco, Pogo, Bingo, Bip (Marcel Marceau), Krusty (din Simpsons), August (din Fram ursul polar), Pierrot sau chiar... Ronald McDonald, clovnilor li se dedica piese, cu numele lor in titlu. Ce nume de clovni celebri mai stiti?

Bozo este un personaj popular in SUA, nascut (ca imagine) in 1946 intr-o carte pentru copii. Prima lui incarnare, actorul Larry Harmon, l-a transformat in "The World’s Most Famous Clown" in 1956, dandu-i viata si voce. Harmon aka Bozo the Clown a murit in 2008 la varsta de 83 de ani.

Un alt clovn cu nume celebru este Pogo. Daca nu stiati, Pogo, departe de a fi un clovn simpatic, a fost de fapt un ucigas in serie, John Wayne Gacy pe numele lui din dosarul politiei, executat in '94 pentru cel putin 25 de crime si violuri.

Evil Masquerade, Bozo the Clown si Dog Fashion Disco, Pogo the Clown.

 .


NOFX, Cokie the Clown si Placebo, Pierrot the Clown

 .


Terminam seria de nume de clovni cu un clip ciudat al unui tip ciudat, actor, regizor, compozitor si scriitor excentric, Crispin Glover, Clownly Clown Clown. Dupa el, clasicul Bingo the clown (nu e cantec, dar contextul il cere), scurt metrajul animat al lui Chris Landreth.

 .Si un pic de rock clasic, dupa atatea stiluri: Axel Rudi Pell, The Clown Is Dead, urmat de U.D.O., Tears of a Clown

 
.

...si Syd Barrett, Clowns and Jugglers, urmat de Uriah Heep, Circus.

 .


Din productia muzicala locala nu am retinut prea multe cantece despre clovni sau circ. Amintim totusi pe Vita de vie, Ca un clovn si Kumm, Angels and Clowns, urmand ca din 10 septembrie sa adaugam si Byron, King of Clowns (atunci se va lansa videoclipul, in Fabrica).

 .


... si incheiem mai soft cu Skyclad, A Clown of Thorns si Unheilig, Dein Clown

  .


si foarte in forta cu KoRn, Clown, si, ca sa va speriem de-a binelea, Ministry, Ass Clown.

 .

Cine mai stie piese faine cu si despre clovni?


3 comentarii

Listing: 33 de cantece cu circ si clovni
xulescu
#1 -

Comentariu nou

byron, fratilor, byron - king of clowns

http://www.youtube.com/watch?v=lVV8qT4WY40

Listing: 33 de cantece cu circ si clovni
inbalarii
#2 -

Comentariu nou

Tot albumul "Carnival of Lost Souls" de la Nox Arcana: http://www.noxarcana.com/carnival.html

Exemplu de pe album: "Harlequin's Lament". http://www.youtube.com/watch?v=3PKOSk6klv0

Listing: 33 de cantece cu circ si clovni
LEVANTIN  VELICUSAS
#3 -

BRAVOS! suuuuupeeeeeeeeerrrr!...nu stiu cine esti da`,...sa-ti fie mare bucurie pentru ca si tu mi-ai facut mie mare bucurie!!!!!!!!....LA MULTI ANI!!!!!SI SA TE TII DE CHESTIA ASTA CU CLOVNII CA-I TARE MISHTEAUX SI PENTRU ASTIA MAI BATRAIORI!!!!!!!!!!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje