Lillevan @ AVion_16

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
AVion-ul nu se impiedica de norul de cenusa din Islanda si pe 14&15 mai ni-l aduce pe artistul german Lillevan. Acesta este cunoscut mai ales ca fiind unul dintre membrii fondatori ai grupului de artisti AV Rechenzentrum (1997-2008). In paralele cu munca depusa pentru Rechenzentrum, Lillevan a colaborat cu multi alti artisti care abordau genuri foarte diferite, de la opera la instalatii audio, de la minimal electronic experimentalism la muzica dance sau clasica. De asemenea, Lillevan si-a expus lucrarile peste tot in lume si a fost prezent cu lucrari la toate festivalurile majore de media.

Il puteti vedea vineri pe 14 mai de la ora 19:30 in prezentarea Audio-Vizuala de la Centrul National al Dansului. Ne va povesti, probabil, despre pasiunea sa pentru imaginile in miscare (non-narative) si despre tehnologiile care ii permit sa amestece vizualul cu secvente muzicale, astfel incat sa obtina instalatii AV abstracte, dar care se conecteaza la tot felul de sentimente si trairi ale publicului.

Probabil ne va mai povesti si despre muzicalitatea pe care o au imaginile si despre imaginile ca instrument muzical, despre intensitatea si textura imaginilor, doua caracteristici care sunt mai importante decat naratiunea sau aspectul estetic al unei imagini, despre cum ne-am obisnuit sa consumam imaginile si despre cum putem fi manipulati prin imagini, dar si despre dialogul dintre imagine si sunet.

"The aesthetics of the image are not to be found in its beauty, density and completeness, but in its transparencies and potentials.

2 1

Pe 15 mai, de la ora 21:30 il vom putea vedea pe "magicianul" Lillevan in actiune la MNAC, pe terasa, in performance-ul numit "Fixation Fields". Un performance AV ce exploreaza relatia dintre lumini, ritm, ochi si psihologie, dar care isi propune sa sublinieze si modul in care noile relatii dintre imaginile in miscare si sunet construiesc noi intelesuri in mijloacele de comunicare de astazi. 

"Fixation Fields" is a work of abstract beauty and a celebration of synaesthetic diversity.

Cu toate acestea fiind spuse, "Fixation Fields" se anunta a fi unul dintre cele mai interesante evenimente ale Noptii Muzeelor.

Site-ul oficial Lillevan
Site-ul oficial AVmotionalNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje