Concertele nu vor mai putea fi filmate cu iPhone-ul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
De curand cei de la Apple au anuntat ca vor sa blocheze posibilitatea de a filma concertele printr-un sistem, iCloud, care va simti cand un iPhone are camera pornita la eveniment. Acestia au patentat un dispozitiv infra-rosu care va fi instalat pe scena si care va avea rolul de a opri camera video a telefonului.

da

Detinatorii ar putea utiliza telefonul in continuare pentru a primi sau trimite mesaje/apeluri, insa nu vor mai putea utiliza camera video. Am putea vedea aceasta noua idee a celor de la Apple in 2 feluri:

1. Acestia au pus pe telefoanele iPhone o camera atat de buna incat trebuie oprit accesul cu ea la concerte, lucru de care ne indoim (chiar daca suntem de acord ca iPhone este un telefon bun nu are o camera chiar atat de profi), dar care cu siguranta va face ca utilizatorii/detinatorii telefonului sa se mandreasca si mai mult decat o faceau pana acum: "Vezi ce bun e iPhone-ul, nici macar nu ma mai lasa sa filmez la concerte".

2. Varianta ceva mai credibila - cei de la Apple vor sa se puna bine cu organizatorii de evenimente, care s-au cam saturat sa vada peste tot pe net videoclipuri de o calitate relativ slaba si care au si ei de-a face la randul lor cu cei care au exclusivitate in transmiterea evenimentelor. Drept dovada ca aceasta varianta este cea reala stau alte doua lucruri. Primul motiv ar fi ca de cand au depus brevetul de inventie, acum 18 luni, cei de la Apple au ajuns la intelegere cu 4 nume mari din industria muzicala. Iar asta a dus la al doilea motiv - vor putea face mai usor contracte pentru vanzarea muzicii prin iTunes.

Totusi, nu cred ca trebuie sa ne facem foarte mari probleme, pentru ca si in cazul in care acest dispozitiv va fi utilizat, vor exista niste baieti creativi care vor gasi repede o solutie prin care sa putem filma in continuare. In plus, cei de la Apple ar trebui sa se gandeasca serios inainte sa lanseze noul aparat, pentru ca va castiga contracte cu case de discuri, organizatori, etc, dar va pierde destul de multi clienti - la ce au mai pus camerele video pe telefon daca nu ne lasa sa le folosim cand vrem?

Voi ce parere aveti in legatura cu noua inventie a celor de la Apple?
sursa foto
via


5 comentarii

Concertele nu vor mai putea fi filmate cu iPhone-ul
florinitu
#1 -

bati campii cu gratie :)

my friend, next time cand mai traduci un articol de pe net, incearca macar sa intelegi contextul, ca sa n-o iei pe aratura ca in articolul asta... :)

briefly, mai precis unde a anuntat Apple aceasta intentie? la ei pe site? pe Facebook? printr-un porumbel calator? ai un link oficial, ceva?

treaba asta la care faci tu referire este un patent application depus de Apple pentru un feature care nu e neaparat sa vada lumina zilei vreodata (Apple depune mii de astfel de cereri pentru patente in fiecare an, majoritatea fiind doar pentru sertar, just in case).

cat despre aberatia cu amestecul iCloud si a organizatoilor de evenimente in toata povestea asta, nici n-are sens sa mai vorbim :))

Concertele nu vor mai putea fi filmate cu iPhone-ul
Joe
#2 -

Patent

http://www.patentlyapple.com/patently-apple/2011/06/apple-working-on-a-sophisticated-infrared-system-for-ios-cameras.html

Concertele nu vor mai putea fi filmate cu iPhone-ul
florinitu
#3 -

Comentariu nou

Patentlyapple.com nu e un site al Apple, ci un site care "vaneaza" diverse patente depuse de Apple de-a lungul vremii. In plus, stirea a aparut si pe Engadget, Gizmodo, etc (de unde probabil ca s-a inspirat si autorul articolului), doar ca acolo era prezentata ca un posibil feature in viitor, pornind de la patentul respectiv, si nu ca o chestiune deja batubta-n cuie si confirmata oficial de Apple :)

Concertele nu vor mai putea fi filmate cu iPhone-ul
Gruia
#4 -

Comentariu nou

si astia au inteles acelasi lucru: http://www.mediafax.ro/life-inedit/adio-filmari-cu-telefonul-la-concerte-apple-pregateste-un-program-surpriza-8507028/

Concertele nu vor mai putea fi filmate cu iPhone-ul
BogdanP
#5 -

Comentariu nou

si astia la fel au inteles : http://www.apropo.ro/cash/it-c/apple-va-bloca-filmarile-cu-dispozitivele-sale-la-concerte-8506679

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje