Cele mai vizionate 10 videoclipuri Michael Jackson pe YouTube

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca ar fi trait, Michael Jackson ar fi implinit astazi 53 de ani. Intrucat disparitia lui inca nu s-a cicatrizat in sufletele fanilor sai, astazi ne-am gandit sa prezentam un top omagial cu cele mai vizionate 10 videoclipuri pe youtube.

De departe cel mai influent artist in istoria culturii muzicale pop, Michael Jackson a lasat in urma sa 10 albume antume, anul trecut fiind lansat unul postum. Cu o serie de videoclipuri care au marcat aparitia MTV-ului, ne-a fost foarte greu sa gasim un criteriu pe baza caruia sa intocmim un top cu ocazia zilei sale de nastere. Drept urmare, am lasat youtube-ul sa isi spuna cuvantul, iar astazi vi le aducem in prim plan pe acelea pe care utilizatorii online le vizualizeaza cel mai des.

Thriller

Videoclipul "Thriller" este un scurt-metraj in sine. Cu 94,443,752 vizionari pe youtube, "Thriller" ramane cel mai apreciat clip Michael Jackson dar si unul din cele mai bune din istoria muzicala. Lansat in 1983 si regizat de John Landis, "Thriller" a fost una din principalele influente in cultura pop ai ultimilor 100 de ani si cel mai bine vandut clip al tuturor timpurilor. Coregrafia este co-semnata de Michael Peters, cel care a lucrat cu Jackson si la "Beat It".

Billie Jean

Clipul piesei "Billie Jean" este considerat videoclipul care a transformat MTV-ul in mastodontul care este astazi. Cu 58,222,603 vizionari pe youtube, Billie Jean ocupa locul 2 in topul nostru omagial. A fost primul clip realizat unei piese de pe albumul "Thriller" si a fost inspirat din filmul "Somebody Up There Likes Me". Videoclipul a adus si un nou look pentru Michael Jackson, cel care de altfel l-a facut celebru si a contribuit la crearea freneziei internationale.

Hold My Hand

Surprinzator, insa clipul piesei (duet cu Akon) "Hold My Hand", care a fost realizat dupa moartea lui MJ, ocupa locul 3 in topul nostru de astazi, intrucat pe youtube are 47,046,394 vizualizari. Videoclipul a fost lansat in decembrie anul trecut si cuprinde cateva secvente live cu regretatul artist, dintre care cateva din concertul pe care l-a sustinut la Bucuresti in 1992.

They Don't Care About Us

"They Don't Care About US" are pe youtube 45,313,827 vizualizari, motiv pentru care intra pe locul 4 astazi. Realizarea lui a fost cu multa pompa, intrucat autoritatile braziliene interzisera initial filmarea pe strazile din Rio de Janeiro si Salvador. Oficialitatile s-au temut ca imaginile vor infatisa saracia si ca turismul va fi profund afectat. Oamenii au fost insa bucurosi cand filmarile au putut incepe si chiar l-au acompaniat pe artist cu mult entuziasm pe strazi.

Bad

"Bad" are la momentul actual 42,999,206 vizionari pe youtube. La origini, si acest videoclip a fost gandit ca un scurtmetraj de 18 minute de catre scenaristul si scriitorul Richard Price. Regia semnata de Martin Scorsese ne lasa sa vedem un soi de "West Side Story", ajustat la anii '80. In videoclip apare Wesley Snipes, la momentul respectiv un novice in bransa, iar mama personajului lui Jackson este interpretata de Roberta Flack.

Don't Stop 'Til You Get Enough

Cu 42,972,030 vizualizari, "Don't Stop 'Til You Get Enough" a fost regizat de Nick Saxton si lansat in octombrie 1979. Videoclipul marcheaza prima aparitie solo al lui Michael Jackson, care pana in momentul respectiv forma Jackson 5 alaturi de fratii sai. Desi pare a fi un videoclip foarte simplu, mai ales comparativ cu celelalte care i-au urmat progresiv, "Don't Stop 'Til You Get Enough" a fost considerat revolutionar la vremea sa.

Black Or White

Videoclipul piesei "Black Or White" a fost pana in prezent vizualizat de 36,092,066 pe youtube. Cu toate acestea, este considerat unul din cele mai vizualizate clipuri ale tuturor timpurilor, intrucat la momentul cand a fost lansat in 1991 in 27 tari simultan, a avut o audienta de 500 milioane de spectatori. In clip apar copilul-minune al Hollywood-ului de acum 20 de ani, Macaulay Culkin, dar si viitorul coregraf-senzatie, Wade Robson.

You Are Not Alone

Cu 35,244,503 vizualizari, videoclipul piesei "You Are Not Alone" intra antepenultima in topul nostru omagial de azi. Lansat in 1995, clipul a fost regizat de Wayne Isham si o figureaza si pe Lisa Marie Presley, fiica regretatului rege al rockului, Elvis Presley, care la momentul respectiv era sotia lui Jackson. Cei doi au cateva secvente de nuditate, care au fost cenzurate pe ultima clipa.

The Way You Make Me Feel

Lansat in 1987, videoclipul "The Way You Make Me Feel" are in prezent pe youtube 31,783,259 vizualizari. La momentul respectiv fusese nominalizat, alaturi de "Bad" la categoria cele mai bune videoclipuri, insa ambele au pierdut in favoarea "The Pleasure Principle" al surorii mai mici a lui Michael, Janet Jackson.

You Rock My World

"You Rock My World" a fost lansat in 2001 si are in prezent 31,772,324 vizualizari pe youtube. In videoclip apar Chris Tucker si Marlon Brando si a fost comparat cu smash-ul coregrafic "Smooth Criminal" din 1987.
1 comentariu

Cele mai vizionate 10 videoclipuri Michael Jackson pe youtube
Athina-Aurelia Costea
#1 -

FOARTE FRUMOS gestul dvs !!

Iata dovada faptului ca SE POATE ! Se poate dar NU SE VREA! FELICITARI si VA MULTUMIM !!Deci, SE POATE sa pastrati decenta si bunul simt, sa ne difuzati DOAR ceea ce avem nespusa nevoie, adica ADEVARUL si RESPECTUL deplin cuvenit fata de creatia INEGALABILA si numele acestui INGER MICHAEL, daruit de D-ZEU noua NEVREDNICILOR. Nu va opriti aici, doar la cinstita zi de nastere a ingerului ! Pastrati-va tinuta morala sanatoasa si parasiti-va drumul binecunoscut, stricacios in tovarasia strambatatii, imoralitatii !! Deveniti glasul si litera Dreptatii, Moralei, bunei educatii, luminarii mintii publicului ! Veti vedea ca veti avea doar de castigat.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje