Cateva lucruri pe care nu le stiati despre The Cranberries

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
- Primul solist al trupei a fost un prieten al fratilor Hogan, Niall Quinn, iar primul lor concert cu Niall a avut loc pe 18 septembrie 1989 intr-un bar din orasul lor natal, Limerick, Irlanda. Pe vremea aceea se numeau, mai misterios decat acum, The Cranberry Saw Us (Ne-a vazut... rachitica).

- Desi sunt din Limerick, nu au fost prea credinciosi fanilor concitadini -  in 2010 s-au implinit 15 ani de la ultimul lor concert live in orasul natal, pauza incheiata cu aparitia lor la Olimpiada pentru persoane cu dizabilitati, unde au cantat in deschidere.

- Titlul albumului de debut vine - indirect - de la Dolores, care, dezamagita de primirea (critica spre indiferenta) a primului lor EP, Uncertain (1991), si mergand la un concert sustinut de cateva trupe locale de succes, a rabufnit "Daca toata lumea o face, noi de ce nu putem?" / Everybody else is doing it, so why can’t we?. Acest album este inca unul dintre cele mai bine vandute albume al trupei, dupa No Need to Argue (1994).

- Piesa Dreams e coloana sonora a scurt-metrajului  I'm from Limerick, de Mike Finn, despre minunatii oameni din acel oras, de unde sunt si The Cranberries:Piesele The Cranberries care au facut parte din coloanele sonore ale unor filme sunt:
- Pretty in Pret-a-Porter, 1995
- Liar in Empire Records, 1995
- Dreams in Boys On the Side, 1995, Mission Impossible, 1996, si You’ve Got Mail, 1998
- God be with you in The Devil’s Own, 1997
- Time  is ticking out, in Clockstoppers, 2002

- Luciano Pavarotti a cantat impreuna cu Dolores piesa Ave Maria in cadrul concertului "Pavarotti & Friends: Together for The Children of Bosnia". Cu aceeasi ocazie, Dolores a mai cantat si alaturi de Simon LeBon de la Duran Duran (duo la piesa Linger).- Piesa Zombie a fost compusa dupa o serie de atacuri IRA (Provisional Irish Republican Army) in Warrington, in 1993. Videoclipul a fost filmat in Belfast, iar ca sa isi poata duce la capat filmarile fara probleme din partea autoritatilor, regizorul Samuel Bayer le-a spus politistilor ca filmeaza un documentar. Vorbind despre piesa, Dolores a spus ca "este un cantec despre lupta Irlandei pentru independenta, care pare sa nu se mai termine niciodata" - It's the same old theme since 1916 / In your head, in your head they're still fighting / With their tanks and their bombs / And their bombs and their guns.

- Cativa dintre cei care au cantat coveruri The Cranberries sunt: pentru Zombie - Faith No More la festivalul Monsters of Rock din Buenos Aires, trupa Breed 77 (flamenco metal), francezul Christophe Willem; pentru Dreams - Faye Wong, pentru Linger - Screeching Weasel;

 .

- Pe albumul de coveruri tribut Fleetwood Mac, Legacy: A tribute to Fleetwood Mac's Rumours, The Cranberries au participat cu piesa Go Your Own Way.

- Video-ul Linger este inspirat din filmul SF Alphaville, aventura stranie a lui Lemmy Caution, de Godard.

- In 2007 The Cranberries erau pe locul 8 in top 10 al celor mai bogate staruri din Irlanda.Ne vedem pe 20 iulie, la concert Cranberries, la Zone Arena, da?buton cumpara


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje