Band to watch: Warpaint

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Warpaint este un girl band din Los Angeles, proaspat format si aflat la inceputul drumului, cu un EP, Exquisite Corpse (2008), care a facut ceva valuri pe scena indie. Sintagma de girl band li se aplica doar pentru faptul ca este vorba de o trupa formata exclusiv din fete (desi, la inceput au avut si un tobosar de sex masculin, dar care se mai imbraca in fata ca sa blend in), dar nu merge in niciun caz atat de departe incat sa le puna in aceeasi oala de mainstream cu Spice Girls sau The Pussycat Dolls.

Multi spun despre muzica lor ca rezoneaza cu nume precum Cat Power, Sonic Youth sau Yeah Yeah Yeahs, iar astfel de comparatii nu au facut decat sa atraga si mai mult atentia asupra celor patru fete, care-si descriu stilul muzical printr-o combinatie de psychedelic, ghettotech si melodramatic popular songs, sau, mai simplu, indie pop.   

Exquisite Corpse a facut ca numele trupei sa apara in anumite contexte alaturi de alte nume cu mai multa greutate, cum ar fi Bat for Lashes sau Rainbow Arabia, artisti care au scos albume la aceeasi casa de discuri (Manimal Vinyl) la care fetele si-au scos EP-ul, sau John Frusciante (de la RHCP) care s-a ocupat de producerea EP-ului lor.

Warpaint
sursa foto

Elephants, Stars sau Billie Holiday (piesa pe care tobele sunt batute de Josh Klinghoffer, chitaristul de la RHCP) sunt piesele de pe Exquisite Corps care au adus trupei cel mai mare buzz, atat in State, cat si in Marea Britanie. Anul acesta, pe 25 octombrie, Warpaint isi va lansa albumul de debut, intitulat The Fool, iar acest lucru a facut ca interesul pentru trupa sa creasca si mai mult.  

Fetele nu au atras doar atentia criticilor, ci si a altor trupe care au dorit ca deschiderea concertelor lor sa fie asigurata de Warpaint. Printre aceste trupe se numara si Yeasayer, Band of Horses, The xx si Vampire Weekend.

Cu toata aceasta colectie de nume cu greutate pe care cele patru fete au reusit s-o stranga in jurul lor cu doar un EP lansat acum cu doi ani, Warpaint este o trupa pe care merita sa tineti un ochi si o ureche. Vedeti mai jos si doua dintre videoclipurile lor. 

Warpaint pe Wikipedia
Warpaint pe MySpace
Site-ul oficial Warpaint


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje