Band to watch: Two Door Cinema Club

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Two Door Cinema Club se numara printre acele trupe cu nume nu foarte inspirate, mult prea lungi si cu explicatii de genul "asa ni s-a pus noua pata intr-o zi, that's why". Nu va obositi sa cautati o semnificatie numelui trupei, nu exista niciun "club de cinema cu doua usi", nici la propiru, nici la figurat. Inainte ca trupa sa poarte un nume, unul dintre membri a pronuntat gresit numele unui cinematograf dintr-unul dintre oraselele Bangor sau Donaghadee (Irlanda de Nord), de unde sunt originari cei trei membri. In loc de Tudor Cinema, pe gura a iesit Two Door Cinema. Au mai pus un "Club" la sfarsit et voila, the rest is meant to be history.      

Cei trei baieti irlandezi (Alex Trimble - voce, chitara, synth-uri; Kevin Baird - bass, voce; Sam Halliday - chitara) au descoperit prin 2007 ca pot sa faca un electropop/indie rock foarte bun, cu priza la the hipster nation, asa ca s-au lasat de facultati si s-au pus pe treaba si pe inregistrat. Astfel ca prin 2009 au dat drumul la cateva piese: Something Good Can Work, I Can Talk si Undercover Martyn. Dintre toate, Undercover Martyn a fost cea mai difuzata si a prins cel mai bine (posibil s-o fi auzit si pe la noi, dar sa nu fi retinut exact cine o canta).

Muzica baietilor seamana cu cea a altor doua trupe indie, una care se termina tot in "club", Bombay Bicycle Club, si Post War Years, pe care i-am putut vedea in Control anul trecut.

 Two Door Cinema Club Two Door Cinema Club

Sfarsitul anului 2009 i-a gasit in topul BBC Sound of 2010, inotand alaturi de nume precum The Drums, Delphic, Marina & The Diamonds sau Owl City. Acesta a fost un semnal destul de puternic, atat pentru baieti, cat si pentru ascultatorii de indie/alternative, ca Two Door Cinema Club is bound to make it big. In martie 2010, cei trei au raspuns acestui top prin primul lor album: Tourist History. Un raspuns frumos si plin de piese ce-ti umplu urechile de energie pozitiva si happy tunes, totul la doar trei chitare, clape si voce, fara tobe.   

Pe langa toate acestea, cronicile pozitive la primul lor album (aici, aici, aici) ii recomanda pe pustii de la Two Door Cinema Club ca fiind o trupa care pe viitor merita toata. Vedeti mai jos si doua dintre clipurile lor.

Two Door Cinema Club pe Wikipedia
Two Door Cinema Club pe MySpace
Site-ul oficial Two Door Cinema Club


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje