Band to watch: The History Of Apple Pie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Exista, pe scena londoneza si nu numai, formatii cu nume imposibil de cautat pe Google. !!!, Advert, DOM, ca sa numim cateva dintre ele. Descoperi o formatie si, imediat iti dai seama ca mai bine te impusti decat sa dai search. The History of Apple Pie sunt genul de trupa care iti reda speranta. Numele, care nu trebuie luat ca vreo aluzie la ceva, a fost ales tocmai pentru ca e foarte usor de gasit pe Google.

Cu asa un nume te-ai gandi ca cei cinci londonezi o iau pe urmele unor Belle & Sebastian sau ca au ascultat C86 de atatea ori incat au tocit banda. In fapt, THOAP apartin acelei generatii care, crescand cu muzica parintilor (sau cel putin din perioada in care parinti erau de varsta lor), pune mare pret pe reverberatii si texturi dense marca My Bloody Valentine, Sonic Youth sau Dinosaur Jr. Tehnic vorbind, in loc de 1986, chitarele si stilul de productie vin mai degraba din 1988 si tunsorile de la Blur din perioada lor baggy sau Pavement la inceputuri.

                    history_of_applie_pie.jpg

Formati vara trecuta, datorita unei mari plictiseli, de chitaristul Jerome Watson, impatimit al scenei de alternativ, si solista Stephanie Min, ascultatoare a pop-ului american de mainstream,  THOAP sunt hotarati sa ia noise-popul tipic american si sa ii dea un iz insular. Asa cum spune chiar Watson, americanii fac un lucru bun, dar suna mult mai bine cand il fac englezii.

Sigur, uneori (You’re So Cool, Out Of View) pot parea masiv indatorati esteticii pop a anilor 60, desi poti sa dai vina pe tonele de shoegaze cu radacini in wall of soundul lui Phil Spector pe care trupa le asculta. Dar imediat (Some Kind, Mallory) isi intorc atentia sper mase de chiatare distorsionate si feedbackuri care par a veni direct de pe un album Sonic Youth si tehnici vocale care amintesc de felul in care, pe inregistrarile My Bloody Valentine, totul pare confuz si prins intr-o lume undeva intre realitate si vis, versurile ingropate adanc intre straturile melodiei.

Cu asemenea afinitati, THOAP au castigat simpatii a unora ca Yuck (cu care impartasesc atat iubirea pentru camasi cadrilate cat si pentru formatii americane de sfarsit de ani 80), The Pains of Being Pure At Heart (care se folosesc de aceleasi tehnici vocale) si chiar Tim Burgess de la The Charlatans (care probabil crede ca l-a determinat pe Watson sa se tunda ca el). Si, pe langa faptul ca aduc in fata unei noi generatii acest tip de noise melodic, THOAP ajuta la reabilitarea ideii de ‘formatie’ si a importantei ei.

The History Of Apple Pie - You're So Cool


The History of Apple Pie - Science for the Young

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje