Band to watch: Mozart Parties

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Nu o sa spun ca stim prea putine despre Mozart Parties. De fapt, stim fix atat cat trebuie pentru o formatie (de fapt, proiect) care e atat de tanara. Proiect pentru ca, desi live sunt cinci, oficial Mozart Parties inseamna englezul James Bennett, nascut la Londra, dar crescut in Lake Disctrict.

mozartparties.jpg

Interesat, se pare, de armonii si de progresii, de muzica facuta de Debussy, Wagner, The Beatles si Abba si de formatii ca Animal Collective, care aleg alta cale decat cea batatorita, domnul Bennett, in varsta de 23 de ani, a hotarat sa se dedice complet muzicii in vara anului trecut, cand a terminat facultatea.

Desi nu are nici o alta pregatira cu exceptia unor lectii de pian, Bennett da dovada de un talent remarcabil, iar cele doua melodiile care cirucla pe internet sunt de o sensibilate pop covarsitoare. Prima, Black Cloud, cu ale sale versuri simple repetate ca o mantra (“It’s impossible to break out/When you’re a prisoner to breakdown”), si iz de new wave 80ist si Grizzly Bear, oscileaza intre agonie si extaz. Wish My Thoughts Away e mult mai visatoara, desi la fel de melancolica. Imbratiseaza influente mai degraba 60iste si pare a fi o revizitare a girl group-urilor de gen The Shangri Las.

Asa ca nu e de mirare ca, desi au doar doua melodii cunoscute celor din afara UK si setlisturi aparent incredibil de scurte (in jur de cinci melodii), Mozart Parties au fost luati deja in seamna de NME pentru Bands To Watch 2011 si, de acolo, preluati urgent de blogosfera. Noi nu putem decat sa ne dorim ca Bennett sa mai scrie cateva piese ca cele doua, de care sa ne bucuram pe repeat. 

Mozart Parties - Black Cloud


Mozart Parties - Wish My Thoughts Away

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje