Band to watch: Childhood

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu exista nimic mai enervant pe lume decat sa descoperi o formatie noua si sa sapi pe internet dupa detalii despre ei, doar pentru a nu gasi mare lucru. In acelasi timp, stii cum se simteau cei pasionati de muzica in perioada de dinaintea internetului, cunoscuta ca epoca de piatra. Cand tot ce aveai erau cateva piese si, cu mult noroc, o poza. Cu foarte mult noroc. Cand trebuia sa cauti disperat prin magazinele de muzica pentru a gasi un single.

Cel putin, cu baietii de la Childhood tot ce a trebuit sa facem a fost sa dam pe Google “Childhood myspace” si ne-au si picat in boxe trei piese. Ca bonus, o poza si numele celor doi membrii ai trupei. Dupa o cautare mai amanuntita, aflam ca cei doi, pe numele lor Ben Romans-Hopcraft si Leo Dobsen, sunt din Londra si sunt studenti in Notthingam. Va mai putem spune, ca un detaliu insignifiant in momentul de fata, intrucat ne indoim ca ii vom vedea pe vreo scena din tara prea curant, ca live formatia se mareste la cinci oameni.

                childhood600.jpg

Desi nu stim ce studiaza londonezii la facultate, ne place sa ne imaginam ca film. Sau doar ca sunt pasionati de David Lynch pana peste poate, de unde numele melodiei Blue Velvet. Exact, dupa film. Daca nu ne credeti, avem si dovada: versul I’ve never found a severed ear in the grass, never had a cigarette burn in the palm of my hand. Dar asta nu inseamna ca muzica Childhood e potrivita pentru coloana sonora a unui film semnat de cineastul american. Blue Velvet e o piesa pop nostalgica,  plina de chitare fuzzy si de emotie si care are ceva din farmecul grungy al celor de la Yuck.

Restul pieselor, cateva la numar, nu multe, au aceleasi calitati. Beach pop visator, extrem de usor de placut, care poate fi asezat in acelasi folder ca Wild Nothing sau Beach Fossils si care este indatorat jangle popului tipic The Smiths si Felt. Dar cel mai important e felul in care, desi nu foarte elaborata, muzica te prinde imediat si nu te lasa pana nu mai dai inca un play. Si, chiar daca informatii prea multe nu o sa gasesti, tot o sa dai peste destule posturi de blog in care autorii isi marturisesc iubirea pentru muzica Childhood.

Cu talentul pe care par sa il aiba din plin si cu un single (Blue Velvet/Semester) care se pare ca va iesi spre finalul anului, Childhood sunt clar una dintre cele mai promitatoare noi formatii. Pana una alta, asteptam cu nerabdare debutul video al trupei.

Childhood - Blue Velvet


Childhood - Paper Wave


Childhood - No Words

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje