Band to watch: Born Blonde

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In vechea traditie a rockului englez, care se da rotund intr-o secunda, Born Blonde au guri mari. Probabil se vad deja salvatorii sufletelor pierdute daca e sa ne luam dupa declaratii de genul “vrem sa le dam oamenilor un loc unde sa poata sa se retraga, dar si sa ii facem sa isi doreasca sa petreaca nebuneste”. Ca apoi, povestind cum politia a venit sa le inchida clubul, pentru ca faceau prea multa galagie la o lansare de single, sa spuna ca la urmatoarea vor invita si organele legii, ca sa le arate ce inseamna sa te distrezi.

Cand ajungi si la muzica, vezi de unde si-au luat si atitudinea ingamfata. Trupa londoneza, formata din Joshua Lloyd-Watson (bas), Tom McFarland (clape/guitara/voce), George Day (tobe), Fraser MacColl (guitara/voce) si Arthur Delaney (voce), suna de parca a iesit direct din universul The Stone Roses, The Charlatans si The Verve. Cand ai exemple ca Ian Brown, Tim Burgess si Richard Aschroft, logic ca vei da pe afara de incredere pana in punctul in care o sa pari ridicol.

             Born-Blonde-005.jpg

Norocul celor cinci londonezi este ca si melodiile se ridica la nivelul bravurii. Piesele te prind instant, ti se baga pe sub piele cu un crescendo nebunesc si e imposibil sa nu simti cum usor te clatini pe ritmul muzicii. Cu puternice accente de shoegaze si niste psihedelica, Born Blonde vin din liga trupelor care cred in efectul halocinogenic al liniilor melodice si in puterea muzicii de a te curprinde cu totul si a te face sa uiti, pentru cele cateva minute ale melodiei, de orice altceva. Farmecul vaporos al partilor instrumentale e greu de ignorat si nu poti sa negi ca stiu sa scrie o melodie.

Sigur, acuzatii de timpul “shameless rertoists” si “sunt doar niste pusti de bani gata” nu au intarziat sa apara, mai ales in contextul in care cei cinci sunt absolventi ai Latymer Upper School, una dintre cele mai scumpe scoli private din Londra. Poate ca si asta sunt, dar pana in momentul de fata, cu doar cateva melodii cunoscute, e greu sa pui o eticheta definitiva. Asteptam, in schimb, albumul de debut care, daca e sa ii credem pe baieti, va iesi anul viitor. Pana atunci, ne vom delecta cu cele cateva piese lansate ca singleuri pana acum si vom lasa ca muzica hiptonica sa ne bucure urechile.

Born Blonde - Radio Bliss


Born Blonde - Solar

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje