Artistii americani vin in ajutorul victimelor din Japonia

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
De cand cu dezastrul din Japonia, o diferenta considerabila intru ajutorarea supravietuitorilor au facut-o persoanele publice. Astazi, spre exemplu, am dat peste un eveniment pe Facebook, menit sa stranga fonduri pentru victimele din Japonia.

Un numar considerabil de artisti americani au fost recent convocati de compozitorul John Zorn, care s-a ocupat de organizarea evenimentului ce va avea loc duminica, 27 martie, la Miller Theatre in New York. O scurta documentare va arata ca biletele deja au fost vandute, preturile variind de la 25 de dolari pentru studenti pana la maxim 100 de dolari.

Printre artistii care vor urca pe scena se numara Yoko Ono si fiul sau Sean Lennon, duo-ul indie Cibo Matto, veterana trupa rock Sonic Youth si solistul Faith No More, Mike Patton.Atat muzicienii, cat si teatrul gazda vor dona incasarile victimelor cutremurului si tsunami-ului ce a avut loc pe 11 Martie in apropiere de Sendai.

Insa concertul de la Miller Theatre nu este un exemplu singular de muzicieni americani care incearca sa dea o mana de ajutor celor din Japonia. Pentru ca i-am amintit pe Sonic Youth, acestia au scos la licitatie cateva postere vintage, fondurile urmand sa mearga la ShelterboxUSA.org, care asigura adapost pentru persoanele ramase fara casa. La fel, si turpa WHY? a scos la licitatie pe eBay o serie de LP-uri rare si alte proiectele adiacente cLOUDDEAD si Hymie's Basement. Sumele stranse vor merge la Hands on Tokyo.

La capitolul concerte de binefacere, solistul si chitaristul Thurston Moore va urca pe scena alaturi de alti artisti, printre care si Norah Jones, la Abrons Arts Center in New York, pe 8 aprilie, precum o vor face si Lou Reed, Laurie Anderson, Philip Glass, Ryuichi Sakamoto, Bill Laswell si multi altii pe 9 aprilie in New York.

S-au lansat inclusiv melodii, special in vedere sprijinirii victimelor din Japonia. RZA, de exemplu, de la Wu-Tang Clan, a postat melodia "Japan" a lui Gab-Gotcha pe Soundcloud, care poate fi descarcata gratuit.
Artistul indie-pop Shugo Tokumaru a pus spre vanzare o piesa noua, "Open a Bottle", pe Bandcamp.
Alte fonduri vor fi stranse si de Warp Records pentru Red Cross Japan Tsunami Appeal, care au pus spre vanzare un tricou alb, cu logo rosu rotund si care va fi disponibil doar pana pe 4 aprilie. Similar, si casa de discuri Turbo Records s-a mobilizat in scop umanitar, urmand sa doneze banii ce se vor strange pana pe 1 mai, in urma vanzarilor de abonamente la catalgoul lor muzical.

Si daca doriti sa faceti si voi ceva, va anuntam ca magazinul online Beatport va dona toti banii rezultati in urma achizitiilor de astazi. Asa ca daca doriti sa faceti un gest de binefacere, va invitam sa intrati si sa si ascultati ceva muzica.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje