6 strazi care au schimbat istoria muzicii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Muzica a fost intotdeauna influentata de mediul in care a fost creata.  Iata 6 strazi care au marcat tendintele muzicale din secolul 19 pana azi

1. Beale Street - Memphis, Tennessee

Beale Street reprezinta o etapa importanta in istoria blues-ului. Strada este cunoscuta inca din secolul 19, cand era un popas pentru muzicieni si comercianti. W.C. Handy, cel supranumit "the Father of the Blues", este primul care a mentionat aceasta strada intr-un cantec, "Blues on Beale Street".

Louis Armstrong, Rufus Thomas, Muddy Waters sunt doar cativa dintre cei care au concertat in celebrele cluburi. In 1966 a fost primit titlul de Bun National, iar din 1977 este cunoscuta oficial drept "Home of the Blues".


Sursa

2. Bleecker Street - New York City

Cunoscuta drept "locul de nastere al folkului", Bleecker Street a devenit celebra odata cu melodia lui Bob Dylan, "A Hard Rain's A-Gonna Fall". Billie Holiday, Duke Ellington si Nina Simone au avut concerte aici, iar John Belushi si Chevy Chase au intretinut atmosfera prin show-urile lor de stand-up.


Sursa

3. Haight-Ashbury - San Francisco, California

San Francisco a fost un adevarat pol de interes in perioada Razboiului din Vietnam, dar si in evolutia culturii hippie. De aici si moda cantecelor unde iubirea si armonia erau subiectul principal. Poate cea mai cunoscuta prezenta a fost cea a lui Janis Joplin si Jimi Hendrix


Sursa

4. Motown

Magazinul deschis de Berry Gordy in 1959 a fost inceputul unei noi ere in muzica pop. Acesta i-a ajutat pe Michael Jackson sau Marvin Gaye sa se lanseze, prin intermediul "Motown Records Corporation" fiind lansate cele mai importante hituri.


Sursa

5. Music Row - Nashville, Tennessee

Pentru fanii country, Nashville este Mecca. In 1925, celebra statie de radio WSM a inceput sa transmita the Grand Ole Opry. Prin intermediul RCA Records' Studio B, Elvis Presley, Roy Orbison sau Waylon Jenning  au lansat primele melodii, incepand cu anul 1957.


Sursa

6. Sunset Strip - Los Angeles, California

Locul in care The Doors si Guns N' Roses au cunoscut succesul pentru prima data este cunoscut pentru celebra replica "sex, drugs and rock & roll", fiind opusul lui Haight- Ashbury. Orgiile si petrecerile cu marijuana sunt doar cateva dintre lucrurile care au marcat aceasta strada.


SursaNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje