3 Smoked Olives Island Festival începe săptămâna viitoare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Mai sunt doar șapte zile până când mii de oameni sunt așteptați să experimenteze magia insulei de pe Dunăre, acolo unde va avea loc cea de-a șasea ediție a 3 Smoked Olives Island Festival, unul dintre singurele festivaluri de muzică electronică din România care promovează grija și responsabilitatea față de natură.

Insula festivalului este situată pe Dunăre, departe de agitația orașului, la granița dintre România și Bulgaria, între 25 și 30 iulie.

3sof17_alexn-371.jpg

Caiac-canoe, yoga, lecții de surf, spectacole de teatru, proiecții de filme, ateliere de improvizatie, plus observații astronomice, acestea sunt doar câteva dintre noutățile din acest an, activități care vor avea loc pe insulă, în mijlocul naturii, alături de un line-up de peste 40 de DJ și artiști din România și din afară care vor face un adevărat maraton muzical timp de cinci zile. House, techno, minimal, soul, jazz, reggae, indiferent de stil, toți cei prezenți vor dansa pe ritmurile muzicii până în zorii zilei. 

Printre artiștii confirmați se numără Akufen (Canada), Losoul (Germania), Gescu (România), Mihai Popoviciu (România), Piticu (România), Zendid (Franța), Mr. Roussos (Grecia), Golan (România), DJ Vasile (România) și Ion Ludwig (Germania). Lista completă de artiști este disponibilă pe www.3sof.com.

3sof17_alexn-131.jpg

Festivalurile de muzică generează o cantitate importantă de deșeuri, inclusiv de plastic, așa că angajamentul luat în acest an de a reduce cât mai mult plasticul pe insulă reprezintă o nouă direcție de acțiune pentru festival.

În acest context utilizarea paielor de plastic va fi interzisă pe insulă începând din acest an, tacâmurile și paharele urmând să fie produse din materiale biodegradabile. Toate deșeurile rezultate în urma evenimentului, precum sticlă, metal sau plastic vor fi colectate și prelucrate de un procesator local.

3_Smoked_Olives_Island_Festival_10.jpg

Pe lângă acțiunile de protecția naturii organizatorii pregătesc și proiecții de filme selectate în cadrul One World România, cel mai mare mare festival de film documentar din țară, printre acestea numărându-se “North of Sun” care spune povestea a doi surferi din Norvegia aflați în aventura vieții lor în ținturile arctice, dar și “In Praise of Nothing” o parabolă filmată de 62 de realizatori de film din întreaga lume, narată de Iggy Pop, cu o coloană sonoră realizată de marii maeștri ai cabaretului, Pascal Comelade și The Tiger Lillies.

Pe lângă filme cei prezenți pe insulă se vor putea bucura de spectacole de teatru-labirint puse în scenă de Teatrul Labirint Asylum din Timișoara.

Cei care preferă activități sportive pot alege să ia lecții preliminare de surf pe Dunăre, să facă caiac-canoe, wakeboard sau yoga, sau să joace volei pe plajă, totul având loc sub supravegherea atentă a instructorilor și salvamarilor.

3_Smoked_Olives_Island_Festival_4.jpg

De asemenea în perioada festivalului vor avea loc două evenimente astronomice importante care pot fi urmărite cu succes de pe insula festivalului datorită lipsei luminilor urbane. Cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul 21 va avea loc în noaptea dintre 27 și 28 iulie, aceasta putând fi observată cu ușurință de pe insulă, perioada de totalitate fiind de 103 minute. Cel de-al doilea eveniment este Delta Aquariid, o ploaie de meteoriți care atinge vârful culminant în timpul nopții de sâmbătă 28 iulie.

3_Smoked_Olives_Island_Festival_17.JPG

Cei sub 21 de ani nu pot intra pe insulă.

Accesul pe insula festivalului este permis doar persoanelor peste 21 de ani, aceasta fiind una dintre deciziile care fac parte din nucleul festivalului, organizatorii fiind de părere că aceasta este vârsta minimă pentru dezvoltarea unui simț al responsabilității atât de necesar într-un mediu natural, dar mai ales pe o insulă în mijlocul Dunării. De asemenea nu este permis accesul pe insulă cu animale de companie.

Cazarea se face gratuit la cort pe insulă sau la unitățile de cazare din apropierea acesteia. Corturile pot fi și inchiriate de la organizatori la prețul de 50 lei / noapte, acestea incluzând două paturi de camping și doi saci de dormit.

Prețul unui bilet achiziționat online este de 55 de euro pentru cinci zile, preț care include taxa de intrare, costul unui transfer dus-întors cu barca și eco-taxă. La intrare biletul costă 89 de euro. Organizatorii festivalului asigura parcare pentru prețul de 5 euro, pază, zonă de food, dar și o echipă permanentă de salvatori și Crucea Roșie.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje