2 tineri romani apreciati de Duran Duran

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca saptamana trecuta va anuntam concursul organizat de Moby in parteneriat cu Saatchi&Saatchi si Vimeo.com, astazi am aflat ca nu demult o competitie similara a fost organizata de legendara trupa Duran Duran in parteneriat cu Genero.tv.

Concursul a demarat pe 21 decembrie, data la care a fost lansat in format digital noul album al britanicilor, All You Need Is Now. Pe parcursul a 7 saptamani, numerosi regizori din intreaga lume s-au inscris cu cate un videoclip facut la una din cele 9 piese de pe album. Indiferent de melodia aleasa, urmau sa fie selectati cate 5 finalisti pentru fiecare piesa in parte, urmand sa rezulte 9 castigatori. Miza a constat intr-un premiu de 45.000 dolari (cate 5.000 per melodie) si includerea tuturor clipurilor castigatoare pe un DVD care ar fi vazut lumina zilei in preajma lansarii fizice a albumului All You Need Is Now, din 21 martie.

Ei bine, marea si placuta noastra surpriza a fost sa aflam ca doi finalisti au fost romani. Sebastian Mihailescu si Alexandru Neagu Veber au concurat amandoi la aceeasi melodie, Blame The Machines. Noi ne-am fi dorit sa se fi calificat in categorii diferite, pentru a avea amandoi sanse, insa chiar si asa, unul din ei a fost declarat castigator de membrii Duran Duran.

Sebastian Mihailescu are 27 de ani si este din Bucuresti. Absolvent de Politehnica, a lucrat o perioada ca programator in Viena. Pasionat de regie si film, s-a hotarat sa revina in Bucuresti si sa se ocupe mai mult de acest hobby. Drept urmare, in prezent este student la UNATC. Nu putea fi o platforma mai buna de afirmare pentru el ca acest concurs.

Motivele pentru care Sebastian a fost desemnat castigator sunt explicate de membrii trupei in felul urmator: "Whilst there was tough competition for this song, somehow this particular clip resonated on many levels. It is not only a good idea, but it's also extremely well thought out, and filmed. It's cool, gritty approach manages to bring an unusual perspective to the song. When a video can do this it adds another layer and draws you in to think about what may be behind the song. We knew when we wanted to watch this repeatedly that it was a winner."

Daca sunteti curiosi cine este Sebastian Mihailescu, un tanar de care credem ca vom mai auzi multe si bune in urmatorii 10 ani, il gasiti ca urbanframe pe genero, dar si pe vimeo. Noi avem banuiala ca va participa si la concursul lui Moby... Pana una alta, va prezentam videoclipul ales de Duran Duran pentru Blame The Machines drept castigator, dar si pe cel al co-nationalului sau, Alexandru Neagu Veber, care a pirdut la limita:

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje