13 melodii pentru Halloween

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Norii negri si duhurile rele se aduna deasupra noastra. Exact, vine seara de Halloween. Pentru a sarbatorii, am facut (din timp), un top cu 13 melodii macabre, infricosatoare si alte adjective potrivite pentru o astfel de ocazie, toate numai bune pentru a fi coloana sonora a serii ce are sa vina.

The Damned - Grimly Fiendish

E imposibil sa nu ii pui pe The Damned intr-o lista pentru Halloween, mai ales cand vocalul isi spune Dave Vanian (vanian pronuntat ca "Transylvanian") si se imbraca si se fardeaza ca un membru al familiei Addams. Si mai ales cand au melodii care combina gothul cu muzica pop, ca in cazul Grimly Fiendish.

The Sisters Of Mercy - Lucretia, My Reflection

Cu un bass puternic care practic sustine intreaga piesa, Lucretia, My Reflection e un highlight al discografiei The Sisters Of Mercy si, in timp ce sunetul sumbru e perfect pentru seara de 31 octombrie, merita ascultata in orice perioada a anului.

O. Children - Dead Disco Dancer

Desi nu cu vechime in domeniu ca restul trupelor de pe lista, O. Children sunt demni de o mentiune. Cu un nume luat dupa piesa The Bad Seeds si un sunet influentat de Sisters Of Mercy, orice proiect muzical de-al lui Nick Cave si darkwave, mult darkwave, trupa engleza este numai buna de macar o ascultare la o petrecere de Halloween.

The Sonics - The Witch

Pe The Witch, o adevarata capodopera a garage-rockului, The Sonics sunt delicios de evil, cu tipete si versuri ca "If you hear her knocking on the door, you better sneak away".

Misfits - Halloween

Era logic ca o melodie cu numele Halloween sa fie pe lista si, la fel de normal, era sa fie a celor considerati parintii horrorpunkului. Ca si in cazul multor altor formatii de pe lista, nu vedem de ce ne-am rezuma la o singura piesa Misfits si melodia de mai sus e doar o sugestie din multele lor cantece.

Screamin' Jay Hawkins - I Put a Spell on You

Un clasic al shock-rockului, I Put A Spell On You nu mai are nevoie de nici o descriere. Doar de multe ascultari in aceasta perioada a anului, perioada pentru care piesa a fost parca scrisa.

The Horrors - Death At The Chapel

The Horrors in perioada lor faux-goth, pe vremea cand erau un fel de Shangri-Las din perspectiva The Cramps. Death At The Chapel, ca mai tot ce apare pe albumul de debut Strange House, cu ale sale clape care te duc instant cu gandul la un film horror de serie B, e un twist sordid al unei povesti care ar fi trebuit sa aiba un final fericit: ceea ce incepe ca o nunta tripla (aluzie la numarul membrilor trupelor gen Shangri-Las) se transforma intr-un adevarat masacru.

The Gruesomes - Jack The Ripper

Nu stiu daca ii stiti pe The Gruesomes, trupa de garage canadiana din anii '80. Dar stim sigur ca, o data ce ati ascultat Jack The Ripper, cu ale sale tipete fantomatice (obligatorii) din inceput, o sa o puneti rapid printre melodiile de ascultat de Halloween.

Rocky Horror Picture Show - Time Warp

De fapt, propunem ca Rocky Horror Picture Show sa fie filmul la care sa va uitati pe 31 octombrie. Si pentru ca orice petrecere are nevoie de un dans in grup, Time Warp e piesa perfecta.

The Birtday Party - Release The Bats

Inca de pe vremea The Birthday Party, Nick Cave era preocupat de teme cu iz de Edgar Allan Poe. Release The Bat, cu energia viscerala si tipetele lui Cave, iti cere pur si simplu sa fie pe coloana sonora a unui film de groaza sau, cel putin, piesa pe care o asculti cand te pregatesti pentru seara in care vei purta un costum de vampir. 

Concrete Blonde - Bloodletting

Influentata de romanele lui Anne Rice, Bloodletting a celor de la Concret Blonde, considerata una dintre cele mai bune piese ale trupei, e plina de imagini goth ("they used to dance in the garden in the middle of the night") si cu o actiune care se petrece in New Orleansul lui Rice.

The Cramps - I Was A Teenage Werewolf

Regii psychobilly-ului si ai versurilor inspirate de filme horror de clasa B, The Cramps ar putea umple numai ei un playlist pentru seara de 31 octombrie, dar I Was A Teenage Werewolf si al sau vers "I had braces on my fangs" s-ar afla de departe pe primul loc, motiv pentru care am si ales-o.

Bauhaus - Bela Lugosi's Dead

Considerata de multi prima piesa goth, Bela Lugosi's Dead e un omagiu adus actorului care l-a intruchipat pe Dracula pe marele ecran in anii 20 si 30. Piesa celor de la Bauhaus e atat de tensionata, cu un bas sumbru si o chitara metalica, iar vocea morbida a lui Peter Murphy scuipa versuri ca "The bats have left the bell tower/the victims have been bled" incat e greu sa nu devina un adevarat imn de Halloween.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje