10 piese inspaimantatoare de Halloween

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Urmeaza Halloween-ul si noi ne-am gandit la un playlist pentru a avea un surround scary,  pe masura intunecatei sarbatori.

Traditia acestei sarbatori de origine celtica impune pana si celor mai “tari” de inima sa se lase inspaimantati, sau, cel putin, sa zicem, patrunsi milimetric de fiorul noptii speciale in care portile lumii nevazute se deschid (nu doar ale lumii, ci si ale mitologiilor)  cand pamantenii dau nas in nas cu varcolaci, vampiri, strigoi, fantome, vrajitoare, demoni, incubusi si sucubusi, nimfe si spiridusi. 

Si pe fundalul unor asemenea evenimente (pe langa filmele horror catre trebuie sa fie pe lista activitatilor in noaptea de Halloween, asta daca nu  cumva n-ai nicio invitatie pentru vreun rol de capcaun sau de printesa razboinica) ar fi ideal sa ai si un playlist care sa te faca sa simti atmosfera nelinistita care se asterne pe pamant o data cu lasarea intunericului.

(sursa foto: bloggers.com)

Alice Cooper - Feed my Frankenstein

Alice Cooper e recunoscut drept un personaj excentric, asa ca titlul piesei ar trebui sa ne duca direct la cele doua ecranizari ale romanului scriitoarei Mary Shelley, Frankenstein. Ramane la alegerea voastra care varianta de film o alegeti, pe cea din 1931 regizata de James Whale , sau pe cea din 1994, cu Robert De  Niro  in rolul principal, in regia lui Kenneth Branagh.


Haggard - Eppur si muove

Cu Haggard insa,  avem o simfonie a distrugerii linistii si a somnului muritorilor.


Cargo - Ziua vrajitoarelor

Piesa celor de la Cargo reprezinta un fel de congres al vrajitoarelor, al ielelor care par sa chefuiasca pana la venirea zorilor.


Marylin Manson - This is Halloween

In ce-l priveste pe Manson, avem o poveste infricosatoare insotita de acorduri destructive si inflexiuni vocale cu care solistul ne-a obisnuit deja


Rammstein - Ich tu dir weh

Asa cum ne-au obisnuit si cei de la Rammstein cu Ich tu dir weh, avandu-l pe Till Lindemann cu un bec palpaind in gura, simtim nevoia sa scobim un dovleac si sa-i luminam interiorul.


Theatre of Tragedy - And when he falleth

  Cu o asemenea piesa ca a celor de la  Theatre of Tragedy ne linistim putin si patrundem in ipostaza sufletului cazut in adancuri


Redbone - The witch queen of New Orleans

si trecem la The Witch queen of New Orleans, era de nelipsit o vrajitoare neregina, plus ca cei de la Redbone au un sound vesel si placut si in ton cu dovlecii aprinsi pe dinauntru.


Motley Crue - Shout at the devil

Albumul intitulat Carnival of sins este de fapt un album care contine sectiuni video din concerte, si fragmentul din link este reprezentativ pentru o noapte de Halloween daca analizam costumele cu care se deschide secventa.


Motorhead - Dead men tell no tales

 Pe ritmul celor de la Motorhead sunt multe de spus, mai ales povesti horror menite sa faca pana si palaria unei vrajitoare sa zboare (sau matura)  


Placebo - Sleeping with ghosts

Am selectat piesa asta pentru finalul linistit si emblematic al noptii de Halloween. Sound-ul e la fel de palid ca si mimica lui Brian Molko, dar se incadreaza in atmosfera de incheiere. Cumva, toate fantomele adorm.
1 comentariu

10 piese inspaimantatoare de Halloween
liliana
#1 -

Comentariu nou

groazinic!lol!ce cacat!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje